3.2 ALLE 108 STAPPEN

ALLE 108 STAPPEN

Na gemakkelijk aanleren om het lichaam met balans en juiste structuur te bewegen, wordt de set in de doorgaande klas voor gevorderden niet opnieuw vanaf het begin onderwezen, maar is er aandacht voor de verfijning van details en patronen die een gelijke methode krijgen in alle 108 bewegingen.

In dit stadium is de instructie bedoeld om de student verder te helpen met dieper ontspannen van de interne structuur van het lichaam, de gewrichten en gewrichtsbanden te openen om zo  de bloedcirculatie en energie vrijer te kunnen laten stromen. Naarmate de studenten vorderen, wordt de instructie persoonlijker en individueel, waarbij elke leerling de instructie krijgt die hij of zij op het moment nodig heeft.

ZWAARDERE OEFENINGEN

Gevorderde deelnemers leren ook zwaardere oefeningen zoals de Tor Yu (veel draaien van het bekken, en strekken van ledematen) en de Dan Yu (deze werken vooral op de beenspieren, het bekken, en de rug). Tijdens workshops ligt de nadruk voornamelijk op beoefening van deze zwaardere oefening i.p.v. op de lichte basisoefeningen.

volgende pagina